INGREDIENTAI: 2 kilogramai cukinijų
2 kilogramai svogūnų
2 vienetai paprikos
2 vienetai pomidorų
2 vienetai aitriosios paprikos (nebūtina)
200 gramų cukraus
200 mililitrų aliejaus
0.5 stiklinės acto
1 galva česnako
3 šaukštai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Cukinijas supjaustykite kubeliais. Svogūnus supjaustykite smulkiai arba pusžiedžiais, kaip labiau norisi. Pomidorus ir parikas susmulkinkite kubeliais. Viską sudėkite į didelį puodą.
2.
Česnakus ir čili pipirus sutrinkite iki košelės ir sudėkite į daržoves. Daržoves užpilti aliejumi, cukrumi, druska ir gerai išmaišyti. Užvirinti ir virti ant nedidelės ugnies apie 20-25 minutes. Pabaigoje supilti actą ir gerai išmaišyti.
3.
Karštą mišrainę sukrėsti į iškaitintus stiklainius ir užsukti švariais, sandariais dangteliais. Stiklainius sudėti apverstus ir šiltai apkloti (kaldra, pledu, pūkinėmis striukėmis) ir palikti keletui valandų, kad pamažu atvėstų.