INGREDIENTAI: Tešlai:
180 gramų miltų
60 mililitrų vandens
60 gramų aliejaus
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1/4 šaukštelio druskos
Įdarui:
200 gramų vištienos krūtinėlės
100 gramų sūrio (tarkuoto)
8 vienetai vyšninių pomidorų (arba 2 vidutinio dyžio)
2 vienetai kiaušinių
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal poreikį svogūnų laiškų
pagal poreikį petražolių (smulkintų)
šiek tiek sviesto
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska, aliejų užvirinkite su vandeniu, supilkite ant miltų ir užminkyti tešlą. Įvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite 30 minučių šaldytuve. Tešlą galima paruošti ir iš vakaro.
2.
Įdarui vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais ir apkepkite keptuvėje su šiek tiek sviesto ir aliejaus. Pagardinkite druska ir pipirais. Pomidorus supjaustykite griežinėliais, svogūnų laiškus susmulkinkite.
3.
Tešlą padalinkite į dvi dalis. Iš kiekvienos iškočiokite maždaug 24 centimetrų skersmens apskritimą, kraštus aplyginkite. Aš uždėjau lėkštę ir apipjausčiau aplink.
4.
Padėkite paruoštus apskritimus ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardoss, į vidurį pabarstykite sūrio, ant jo sudėkite vištieną, po to svogūnų laiškus, vėl sūrio ir ant viršaus pomidorus. Pagardinti druska ir pipirais. Užlenkti tešlos kraštus, kaip parodyta nuotraukoje.
5.
Kepkite 200 C laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Išimkite iš orkaitės, atsargiai įmuškite po kiaušinį. Vėl dėkite į orkaitę ir kepkite apie 10 - 12 minučių.
6.
Iškepus pagardinkite druska ir pipirais, apibarstykite smulkintom petražolėm.