INGREDIENTAI: 700 gramų vištienos faršo (arba kiaulienos)
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai miltų
1 šaukštas grietinės
1 šaukštelis prieskonių maltai mėsai
Įdarui:
200 gramų pievagrybių
100 gramų ryžių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
šiek tiek sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Ryžius apvirkite, bet nepervirkite.
2.
Maltą mėsą išmaišykite su prieskoniais, trintu česnaku, įmuškite kiaušinį, berkite miltus ir dėkite grietinę. Išmašykite.
3.
Svogūną, pievagrybius ir morką susmulkinkite. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, apkepinkite svogūną, tuomet dėkite morkas, dar apkepinkite, galiausiai dėkite pievagrybius ir pakepinkite, kol pievagrybiai susileis. Palikite atvėsti ir nupilkite skystį. Išmaišykite su ryžiais.
4.
Maltą mėsą paskleiskite ant folijos lakšto, ant viršaus dėkite kepintas daržoves. Atsargiai, iš krašto pakeliant foliją, susukite vyniotinį. Standžiai apvyniokite folija ir užsukite kraštus.
5.
Kepkite iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, tuomet atvyniokite ar prakirpkite foliją ir kepkite dar 15 minučių, kad apskrustų. Skanaus!