INGREDIENTAI: Pirmas variantas:
1 vienetas kumpio (naudojau mortadelą)
450 gramų smulkintos jautienos
60 gramų kreminio sūrio (naudojau Philadelphia Original)
1 vienetas kiaušinių
1 pundelis petražolių
1 sauja pistacijų
1 sauja džiūvėsėlių
pagal skonį kietojo sūrio
pagal skonį druskos
Antras variantas:
125 gramai rikotos sūrio
1 sauja špinatų
1 vienetas kiaušinių
1 sauja džiūvėsėlių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Trečiam įdarui:
2 vienetai kiaušinių
185 gramai tuno
125 gramai rikotos sūrio
60 gramų kreminio sūrio (naudojau Philadelphia Original)
1 sauja panko džiūvėsėlių
1 sauja džiūvėsėlių
1 šaukštelis raudonėlio
pagal skonį kietojo sūrio
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pilame į puodą aliejų ir įkaitiname iki 175 laipsnių.
2.
Pradedame gaminti mėsos kukuliukus: susmulkiname mortadelą, dedame į dubenį su jautiena.
3.
Mušame vieną kiaušinį, pagardiname šaukštu Philadelphia tepamo sūrio, petražolėmis ir parmezanu. Gerai išmaišius dedame smulkintų pistacijų, džiūvėsėlių ir druskos.
4.
Ruošiame vegetariškus kukuliukus: į trintuvą dedame špinatus, rikotą, kiaušinius, džiūvėsėlius, druską ir pipirų. Viską gerai sutriname iki vientisos masės.
5.
Gaminame tuno kukuliukus: į dubenį dedame tuną, raudonėlį, rikotą, Philadelphia tepamą sūrį, parmezaną, mušame du kiaušinius ir beriame džiūvėsėlių. Gerai išmaišome, formuojame kukuliukus ir juos apvoliojame panko džiūvėsėliuose.
6.
Kepame aliejuje kelias minutes, iškepus - pagardiname druska. Ragaujame su majonezo padažu.