TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Varškinės tešlos bandelės su mėsa
Varškinės tešlos bandelės su mėsa

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Tešlai:
350 gramų kvietinių miltų
150 mililitrų aliejaus
125 gramai varškės (vientisos, drėgnos, minkštos)
100 mililitrų pieno
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukštai cukraus (be kaupo)
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
3 vienetai vištienos ketvirčių (didelių, virtų)
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai sultinio (to, kuriame virė vištos ketvirčiai)
pagal skonį šaldytų špinatų (atitirpintų)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį sviesto
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šaukštas pieno
Pabarstymui:
pagal skonį sezamo sėklų
pagal skonį aguonų

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įdarui paruošti virtą vištieną sumalti, sudėti į dubenėlį, berti druską, pipirus.

2.
Svogūną supjaustyti nedideliais gabaliukais. Į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti, suberti svogūną ir kepti iki kol suminkštės. Tuomet sudėti špinatus ir pakepti kelias minutes.

3.
Į keptuvę su špinatais sudėti maltą vištieną, pilti porą šaukštų sultinio, kuriame virė vištiena, tuomet įdaras bus sultingesnis.

4.
Tešlai paruošti, varškę dėti į dubenį, berti cukrų, druską ir išmaišyti, pilti pieną, aliejų ir vėl išmaišyti. Tuomet įsijoti miltus su kepimo milteliais ir išminkyti tešlą, ji turi būti minkšta ir nelimpanti prie rankų.

5.
Paruoštą tešlą padalinti į 8 lygias dalis, iš kiekvienos kočėlu iškočioti paplotėlį, dėti per vidurį įdaro ir suformuoti bandeles.

6.
Aptepimui į dubenį įleisti trynį, pilti pieną ir išplakti. Paruoštas bandeles aptepti paruoštu plakiniu, pabarstyti sezamo sėklomis ir aguonomis.

7.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 minutes.




admin · 2025-06-08 03:33 · 12 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt