INGREDIENTAI: 1 vienetas kalakutienos filė
2 saujos džiovintų slyvų
3 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį prieskonių paukštienai
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Slyvas kelioms valandoms užmerkti šiltame vandenyje, nuplauti ir gerai nuvarvinti, truputį pasmulkinti. Sumaišyti su smulkiai sukapotu arba išspaustu česnaku.
2.
Kalakutieną perpjauti perpus išilgai, bet ne iki galo, išksleisti, uždengti plėvele ir šiek tiek pamušti plakutuku.
3.
Įtrinti druska, pipirais prieskoniais. Ant vir6aus paskirstyti slyvas. Kalakutieną standžiai susukti į vyniotini. Apsukti folija, galima aprišti specialiu siūlu.
4.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių.
5.
Išimti iš orkaitės ir palikti pilnai atvėsti, tuomet išvynioti ir supjaustyti riekelėmis.